| Ama Dablam 2007 | |
|
+7dennae dabar.ba homer Lila Mustra EL PRESIDENTE t_bejbe 11 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
t_bejbe Glavna u maloj raji
Broj komentara : 373 Age : 39 Location : Sarajevo Registration date : 2007-08-21
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Fri Nov 16, 2007 2:10 am | |
| - Citat :
- 15.11.2007 11.00 h (lokalno vreme)
Jutros oko 05.30h krenuli su na završni uspon. Vreme je idealno. Dok su bili u senci napredovali su odlično, ali kada ih je obasjalo sunce znatno su usporili. Sada se nalaze na oko 1 sat penjanja do vrha! Vođa ekspedicije Dragan Jaćimović - Citat :
- 15.11.2007 12.00 h (lokalno vreme)
Dobro jutro radni narode, vreme je za lepe vesti )
Tačno u 11.40 Nikola se javio sa vrha!! Kaže morao je par minuta da uživa u pogledu pre nego što me je nazvao.
Inače, u ovom trenutku na nebu Himalaja nema ni jednog oblaka! Ovakvi dani su retki ali postoje, samo ih treba pronaći.
Dok ovo kucam i Haris se pridružio Nikoli! Bravo majstori!!
Za oko 20 tak minuta dolazi Šime, a za njim penju zajedno Keno i Lakhpa.
Vođa ekspedicije Dragan Jaćimović - Citat :
- 5.11.2007 17.00h (local time)
E sada može da počne fešta!! Trenutno su se svi spustili u C2, topi se sneg, priprema sa klopa i prepričava se današnji uspon. Ima li ko srećniji od njih u ovom trenutku :-) Tokom prethodne noći nekoliko puta sam izlazio iz šatora. Neobično mirno i tiho. Nema vetra. Na nebu desno od Jupitera nekakav veliki meteor sagoreva prolazeći kroz atmosferu. Dobar znak, rekli bi stari.
Pojavio se i mlad mesec. Sećam se jednom mi je Lama iz manastira Pengboče rekao da mlad mesec ovde donosi nekoliko dana lepog vremena. Mislim da je u pravu.
Momci su se probudili negde oko 04.30h i počeli sa pripremom. Nije se lako obući i obuti na ovoj visini. Čovek se lako zadiše. A tek dereze, pa pojas, cepin…
Negde oko 05.30h su startovali. U prvih par sati dok ih nije sunce obasjalo, penjali su dosta brzo. Kasnije kada je sneg počeo da isparava disanje je znatno otežalo, a oni su odjednom usporili. Poslednji je bio Kenan. Zaostao je poprilično za njima. Pomislio sam da opet petlja sa fotoaparatom i fotografiše svaki detalj. Međutim nešto nije išlo kako treba.
Javili smo Lakhpi da ga sačeka kako bi zajedno nastavili dalje. U dvoje je lakše. Nisi sam, a ima neko da te bodri da istraješ do kraja.
Kao što već znate, negde oko podneva jedan za drugim izlazili su na vrh. Posle kraćeg zadržavanja, krenuli su nazad. Pošto su imali dovoljno vremena, a vremenski uslovi su bili odlični spustili su se na u C3 kako je planirano, već niže u C2.
Tu će noćas bolje spavati, a i bliže su baznom kampu.
Sutra očekujemo njihove priče i puno lepih fotografija. Danas je Azra odlučila da pomogne našem kuvaru Pasang Tembi tako što će oljuštiti krompir. Kaže, kad već ne zna da penje onda bar da bude od koristi :-) Pasang se oduševio i već najavio saradnju: Iduće godine Azra će mu biti pomocnik u ABC kampu na Everestu!! Vođa ekspedicije Dragan Jaćimović | |
|
| |
Broj komentara : 373 Age : 39 Location : Sarajevo Registration date : 2007-08-21
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Fri Nov 16, 2007 2:17 am | |
| | |
|
| |
Mustra Registrovan forumaš
Broj komentara : 187 Age : 36 Location : Sarajevo Registration date : 2007-08-21
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Fri Nov 16, 2007 5:59 pm | |
| Hahahaha al mesara na slici je najbolja. Jos balansiraju noge od stola... Cestitam i sretan put na povratku kuci | |
|
| |
EL PRESIDENTE Marshal
Broj komentara : 234 Registration date : 2007-08-28
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Sat Nov 17, 2007 10:48 am | |
| Aferim momcima, samo da nam se još vrate, pa da se možemo otpustit... | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Sat Nov 17, 2007 11:17 pm | |
| - Citat :
- 16.11.2007
A sada spektakl!! Momci su sišli u bazni kamp. Dok ih još drma adrenalin pokušaće da vam opišu uspon na Ama Dablam. Koliko vidim, veseli su i raspoloženi, a što je najvažnije raspituju se za Chang (alkoholno piće od pirinča!). Sutra napuštamo bazu i spuštamo se u Namče Bazar. Tamo nas čeka moj prijatelj Dawa, koji je odnegde nabavio pet litara crnog vina!! Kaže, ovakav uspeh mora da se proslavi!! Valjda ćemo preživeti :-) Vođa ekspedicije Dragan Jaćimović
Evo da i ja koju napisem, red bi bio, jer ipak sam i ja prisustvovao usponu. Bilo je teško ko i uvijek , jer da nije ne bih ovo ni pisao, jer vjerovatno ne bih ni došao ovamo. Što bi Sejo reko “ ti se voliš patit , isto ko i ja “ . Vidi se sve na slikama, osim profinjenih mirisova koji samo okorjeli alpinisti mogu prepoznati i shvatiti da je to normalno. Toliko od mene za sada.
Član ekspedicije Haris Kalajdžisalihović
Da života iman dva sad bi sebi oba da. Preživijo sam noć u C2 koja je bila prava ludnica ljudi su jaukali povraćali cvilili cilu noć. Ali kad stigneš u bazu i popijes malo changa sve se muke zaborave a tek nakon par dana ti dođe u glavu koji si pothvat u životu napravija. BOGU HVALA !
Član ekspedicije Šime Grdović Nisam htio, majke mi! Šta ćeš, izgleda da se od sudbine ne može pobjeci :-) Pričat ćemo kad se vratim. Inače, uspon je bio dosta naporan, a imao sam i dosta vremena da razmišljam o svemu u besanim noćima na C2 i C3. Što je najvažnije, sišli smo živi i zdravi (relativno). Jedva čekamo da se vratimo kući. Ama Dablam je jedno veliko iskustvo i ne može se opisati u jednom izvještaju. Svima hvala na podršci i nadamo se da smo opravdali vaše povjerenje.
PS. Na vrhu su bile zastave zone2000, No Limit, NPA, a u snijegu pise Gaga+Arlet.
Član ekspedicije Kenan Muftić Još je rano da pišemo o utiscima, emocije nam još luduju po glavi, za prvi izveštaj ovo je jedno ogromno lepo ali teško iskustvo, samo bih još dodao veliku zahvalnicu našem Šerpasu Lakpi . Toliko za sad UZDRAVLJE!
Član ekspedicije Nikola Đurić Jos jednom, svaka cast momci!!! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Tue Nov 20, 2007 8:05 pm | |
| Svaka cast! E legende ste... jos puno, puno, puno ispenjanih vrhova vam zelim! i naravno da se vratite sa tih vrhova |
|
| |
dabar.ba Predsjednik
Broj komentara : 560 Age : 41 Location : imam Registration date : 2007-09-19
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Tue Nov 20, 2007 9:48 pm | |
| ko im je kriv sto ne uce, pa moraju hodat po vukohebinama | |
|
| |
angie_virginia Pripravnik
Broj komentara : 62 Age : 42 Location : Sarajevo Registration date : 2007-10-12
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Wed Nov 21, 2007 8:22 pm | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Fri Nov 30, 2007 3:06 pm | |
| | |
|
| |
homer Furer
Broj komentara : 427 Age : 45 Location : Sarajevo Registration date : 2007-08-30
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 Fri Nov 30, 2007 3:49 pm | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Ama Dablam 2007 | |
| |
|
| |
| Ama Dablam 2007 | |
|